A férfi nem csinált valami nagy bizniszt, ugyanis a nagy nehezen megszerzett szajrét aprópénzért tudta csak zálogba adni.

Tolvajból rabló lett

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy kiskunhalasi áruházból ellopott két pendrive megtartása érdekében az őt feltartóztató biztonsági őröket erőteljesen meglökte és a zsákmánnyal együtt kiszaladt az áruházból – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtöki közleményében.

A próbafülkében trükközött

Az eset június 23-án, a délutáni órákban történt, amikor a vádlott bement egy kiskunhalasi áruházba. Itt a vádlott két darab, összesen mintegy 10 ezer forint értékű pendrive-ot tett a kosarába, majd azokat egy ruhadarabbal letakarta. A ruha felpróbálásának ürügyén bement a próbafülkébe, ahol az adathordozókról letörte az áruvédelmi eszközöket, a pendrive-okat ruházatában rejtette, majd fizetés nélkül távozott az eladótérből.

Szemmel tartották

Mivel a férfi korábban is követett el lopásokat az áruházban, az egyik biztonsági őr az áruház kamerarendszerén keresztül folyamatosan nyomon követte a férfi mozgását, így azonnal észrevették, miben mesterkedik. A biztonsági őr és egy munkatársa még az áruház területén bevárták az éppen távozni szándékozó vádlottat és felszólították, hogy kövesse őket a biztonsági irodába.

Birokra kelt velük

A vádlott a felszólításnak nem tett eleget. Először megpróbálta kikerülni a biztonsági őröket, akik azonban elé léptek és megakadályozták a távozását. Ezután a férfi a lopott pendirve-ok megtartása érdekében a biztonsági őröket a mellkasuknál fogva a kijárat felé kezdte tolni, majd erőteljesen meglökte őket.

Rablással vádolják

Ettől az őrök elvesztették az egyensúlyukat, a vádlott pedig ezt kihasználva, a lopott árukkal együtt elmenekült a helyszínről. Később a férfi a két pendrive-ot kétezer forint ellenében zálogba adta. Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)