Hamar felfedte valós szándékait az a fiatal, aki egy férfit rabolt ki. Először pénzt kért kölcsön gyógyszerre, amikor viszont áldozata felajánlotta neki, hogy kiváltja a receptjét, akkor rárontott.

Súlyos bűncselekmény

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú fiú ellen minősített rablás bűntette miatt – olvasható a megyei vádhatóság sajtóközleményében. Az eset április második felében, este, Edelényben történt.

Térképen a helyszín

Gyógyszerre kért volna kölcsön

A borsodi kisváros utcáján a férfi leszólította a rossz egészségi állapotban lévő és nála gyengébb fizikumú férfit azzal a céllal, hogy értékeket szerezzen meg. Először pénzt kért kölcsön gyógyszerre, amikor viszont áldozata felajánlotta neki, hogy kiváltja a receptjét, a vádlott kétszer megpróbálta megütni tenyérrel, illetőleg térddel lágyékon akarta rúgni.

Ököllel ütötte

Ezt sikerült elhárítania, mire a fiú a felső ruházata zsebében lévő pénztárcáját akarta elvenni tőle, a sértett ennek is ellenállt, viszont a támadó kétszer nagy erővel, ököllel fejen ütötte. Az ütésektől a férfi elveszítette az eszméletét és a földre zuhant.

Negyvenezer forintot zsákmányolt

Ekkor elvette a pénztárcáját, amiből kivett 40 ezer forintot, majd hátrahagyva elszaladt. Szerencsésre áldozatának orvosilag értékelhető sérülései nem lettek. Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltás melléktüntetést indítványozott vagyonelkobzás elrendelésével.

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)