Több mint négy éve halt meg Bács Ferenc, de még mindig nincs béke a néhai nagyszerű színész lánya és özvegye között. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész ma lenne 87 éves, ám az özvegye, Edina, illetve egyetlen gyermeke, Kati a hírek szerint a mai napig nem egyeztek meg egymással.

Bíróságon harcolnak az igazukért

„Az özvegy és Kati között nincs béke, bíróságon harcolnak az igazukért. Senki nem tudja, mikor zárul le az ügy, de az biztos, hogy mindkettőjüket megviseli a pereskedés. Mégsem nyitnak egymás felé, pedig nem kicsi örökségről van szó, és akár úgy is megállapodhatnának, hogy mindenki jól jöjjön ki az ügyből” – mondta Bács Ferenc egykori kollégája. A Fontoshír.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Villa Buda egyik legszebb részén

Az ismerős szerint a per tárgyát képezi a színész második kerületi, száz négyzetméteres lakása, amely Buda egyik legszebb részén, a Széher úton található. A Kurucles környéki lakás akár több mint százmillió forintot is érhet, a környéken ugyanis milliós négyzetméteráraktól lehet lakást vásárolni.

Nem fogadta el édesapja új párját

A hírek szerint a két nő kapcsolata a kezdetek óta kudarcra volt ítélve, Kati ugyanis nem fogadta örömmel az édesapjánál negyven évvel fiatalabb Edinát, aki rajongóból lett az akkor a hetvenes éveiben járó színész felesége. Bács Ferenc kedvese a színész lányánál is fiatalabb volt.

Jó volt a kapcsolatuk  

„Mielőtt elvette Edinát, évekig jóban voltunk velük. Hetente látogattak meg minket az otthonomban, ahol a fiammal éltem, együtt ebédeltünk, közös programokat csináltunk. Aztán egyszer csak egyedül jött, majd idegesen azt mondta, ‘megnősültem, feleségül vettem Edinát’, végül elrohant” – mesélte korábban a lapnak a művész lánya.

Elmaradtak a közös programok

„Ezután elmaradtak a közös ebédek, a programok, és – sajnos – az utolsó éveiben már nem is találkoztunk. Erről sem apám, sem én, sem pedig a fiam nem tehetett, ebben biztos vagyok. Elérhetetlenné vált számunkra, a figyelmét, a szeretetét a második házassága teljes mértékben elzárta tőlünk” – tette hozzá.

Évek óta húzódó per

Bács Ferenc több mint tíz éven keresztül nem beszélt a lányával és az unokájával, a feleségével pedig házassági szerződést írtak alá, ezzel kizárva Katit az örökségből. A köteles rész azonban a jog szerint mindenképpen megilleti Bács Ferenc lányát, a békés megállapodás helyett mégis per lett az ügyből, amely immár évek óta húzódik.

Alapvetően megilleti az örökség egyharmada

A Blikk megkérdezett egy, az ügyben független jogi szakértőt, aki megerősítette, hogy az egyenes ági leszármazottat alapvetően megilleti a köteles rész, ami az örökség egyharmada. Abban az esetben zárható ki az örökségből, ha az örökhagyó hivatalos formában, a végrendeletében kitagadja az illetőt.

Kitagadási okok

„Ehhez a jog szerint komoly indokok szükségesek, de manapság már az is kitagadási oknak számít, ha a leszármazott nem tartotta a kapcsolatot az örökhagyóval, nem foglalkozott vele. Amennyiben az örökhagyó még életében rendelkezett arról, hogy ajándékozási szerződés útján a házastársának a tulajdonába kerüljön az ingatlana, akkor később nincs is hagyatéki eljárás, hiszen az ingatlan már nem az örökhagyó nevén van” – mondta el a Blikknek dr. Hyross Virág. A Fontoshír.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bács Ferenc. Fotó: Youtube.